dilluns, 28 de febrer del 2022

Lliga Catalana. Preferent. Ronda 5. Tensió fins al final

Bona nit,

Disculpeu el retard, us passem la crònica de la setmana passada,


Aquest diumenge jugàvem contra l’Ivars a “casa” seva, en principi a nivell d’Elo hi havia compensació n’hi havien taulers nostres que en tenien més i d’altres que en tenien menys, així que es preveia un matx molt disputat. 


Vam guanyar un punt “matiner” perquè l’Ivars no va poder completar l’alineació, i la Tere es va adjudicar el punt.


Una estona més tard, el Jordi perdia la seva partida. La Jorgina ho tenia difícil perquè tenia qualitat de desventatja, tot i que al final es va recuperar i va aconseguir unes taules.


El Joan ho tenia també ben i ben difícil, un final en el que estava força passiu i amb debilitats a l’estructura de peons, però va aconseguir forçar unes altres taules.


El César estava còmode a la posició i al final va guanyar tot i que el seu oponent prop del final de la partida es va equivocar, una mica per la presió del temps.


La partida del Miquel Àngel semblava molt igualada però al final la balança es va decantar per als nostres rivals.


El Jose va tindre una partida molt difícil desde bon començament i va acabar perdent.



El Jaume va tindre una posició còmoda i va obtenir ventatja de qualitat, però el final no era fàcil perquè el seu alfil, era molt poderós, va fer una errada amb ventatja decisiva pel rival i va acabar perdent. En aquest sentit els escacs són molt complicats, una pèrdua de la tensió un instant, es comet una errada que canvia totalment el signe de la partida.


Resultat final Ivars 5 – Balafia 3


Acta del matx:


https://escacs.cat/index.php/component/fce?op=20&tasca=resultats#/grup/2022045/acta/19156