dilluns, 2 de març del 2015

Lliga catalana d'escacs. 6a Ronda

Bones a tots/es,

Avui primer de març ens tocava desplaçar-nos a Ponts. El viatge més llarg dels que hem de fer en aquesta temporada i a la vegada potser l'encontre més decisiu, ja que jugàvem contra un rival directe.

No hem pogut fer el millor equip. Però els qui han anat amb molta il·lusió i amb confiança.

La majoria dels nostres rivals ens superaven en més de 100 puts d'ELO però la experiència ens diu que els nostres jugadors es superen davant les adversitats.


Algunes partides han anat ràpides i a mig matí el resultat era d'empat a 3'5 punts.

Quedaven llavors 3 partides. La del Jaume, la del Marc i la del Wilson.

Hi havia moltíssima tensió a la sala, com hem dit, era un matx de molta transcendència per la qual cosa no ens servia un empat, havíem de lluitar totes les partides de guanyar el matx.

Al cap d'una estona el Wilson se'n duia el punt sencer. Durant tota la partida portava la iniciativa però no era fàcil guanyar al seu rival experimentat. Però finalment ho va aconseguir amb molta paciència

4,5. i dos partides per acabar. Quins nervis.

Al primer tauler Jaume patia contra el rival i contra el rellotge. Feia ja unes bones jugades que tenia 0 minuts al rellotge. Jugava pràcticament al toc amb els escassos 30 segons d'increment per jugada. La posició estava molt tancada, era terriblement delicada i no era fàcil trobar les jugades bones.

Finalment el rival del Jaume amb més temps va trobar les jugades bones i el Jaume va haver d'abandonar.

Empat a 4,5!! A falta d'una ronda!!

El matx, després de diverses hores i diverses partides estava a les mans d'en Marc.

En Marc amb negres tenia iniciativa i una posició millor, però el rival buscava un jaque perpetuo per fer taules. Recordem que vam viatjar a Ponts amb la idea que era necessari guanyar el matx!!

En Marc amb molta sang freda tot i tenir poc temps al rellotge va maniobrar per evitar el jaque continuo i a part per forçar al rival a canviar dames.

Una vegada canviades s'arribava a un final de torres amb dos peons d'avantatge per al Marc.

Amb paciència i bona tècnica s'enduia el punt sencer i per tant el nostre Club guanyava el matx

Enhorabona a tots els nostres jugadors.





Ens veiem diumenge que ve al nostre Club per jugar contra el Lleida-B un dels equips més forts de la categoria que lluita per tornar a Segona Catalana.

Fins aviat!!

Visca el Club Escacs Balàfia!!

1 comentarios:

Unknown ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.